Видео: You TubeВърховният ръководител на Иран оглави тази сутрин молитва в

...
Видео: You TubeВърховният ръководител на Иран оглави тази сутрин молитва в
Коментари Харесай

Милиони се стекоха на погребението на генерал Сюлеймани в Техеран

Видео: You Tube

Върховният началник на Иран оглави тази заран молитва в Техеранския университет пред ковчега на военачалник Касем Сюлеймани, погубен в петък при американски въздушен удар в Ирак, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Блиц. 

В Техеран се събраха големи тълпи.Световните организации оповестяват, че това е най-голямото събиране на хора от 1989 година, когато бе заровен създателят на Ислямската република аятолах Рухолах Хомейни.

На траурната гала бяха изложени и ковчезите на водача на подкрепяните от Техеран иракски милиции Абу Махди ал Мухандис и още четирима иранци, убити по едно и също време с тях - " мъченици на съпротивата ", както ги назова държавната телевизия, излъчвала директно поклонението.

Присъстваха също иранският президент Хасан Рохани, ръководителят на Народното събрание Али Лариджани и други държавни ръководители.

Иранският военачалник и главнокомандващ елитните елементи „ Ал кудс “ в състава на иранската революционна армия Касем Сюлеймани беше погубен след ракетна офанзива на американската войска по заповед на президента Доналд Тръмп.

Държавните медии оповестиха, че милиони иранци са се стекли по улиците на столицата, с цел да отдадат последна респект на Солеймани. Тълпите скандираха „ Смърт на Америка “ и приканиха за възмездие, каквото по-рано дадоха обещание и ирански военни и политически водачи. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правил
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР